Milyen időpontot foglaljak?

Sokszor nem könnyű a legmegfelelőbb lehetőséget választani az időpontfoglaló rendszerünkben, ezért készítettünk egy foglalási kisokost.  Kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót! Ha megfelelő időntot választanak, azzal segítik munkánkat, minimalizálható az időpontok csúszása és elkerülhető, hogy egyszerre sok tulajdonos és állat legyen a váróban. 

Ha továbbra sem biztos benne, hogy milyen időpontot kellene foglalnia kedvencének, vegye fel a kapcsolatot telefonon munkatársainkkal a 0613807861-es vagy a 06304082125-ös telefonszámon. 

Ha az adott problémának vagy kért ellátásnak megfelelő időpontot választja ki, akkor a rendelőben is célzottan tudunk készülni a kisállat ellátására, és kisebb eséllyel alakul ki torlódás, várakozás.

 

Mikor szükséges időpontot egyeztetni?

Nem szükséges időpontot egyeztetni, ha valaki csak gyógyszerért érkezik (állat vizsgálata nélkül, orvosi konzultáció nélkül), vagy ha tápot, egyéb kiegészítőket szeretne vásárolni. Ebben az esetben pici türelmet kérünk, amint asszisztens kollégánk szabaddá válik, azonnal segíteni fog. Vényköteles gyógyszert csak saját, rendelőnkben  kezelt betegnek vagy vény ellenében tudunk kiadni. 

Sürgős, életet veszélyeztető esetben nem kell időpontot foglalni, azonnal indulni kell az állattal.  Segítséget jelent, ha induláskor telefonon jelzik a rendelőbe, hogy sürgős esettel érkeznek, így fel tudunk készülni a fogadásra és elsősegélynyújtásra. Sürgős eset például: baleset, friss sérülés, súlyos vérzés, fulladás, hőguta, elhúzódó ellés, eszméletvesztés, görcsroham. Ezekben az  esetekben kötelességünk elsősegélyt nyújtani, így kérjük, ha ilyen okból csúszás alakul ki, legyenek megértőek.

 

Védőoltás

Akkor szükséges ezt a lehetőséget választani, ha a kisállatnak esedékes az aktuális védőoltása. Az oltás beadásának feltétele, hogy az állat egészséges legyen, ezért ez az időpont egy rövid fizikális vizsgálatot is magában foglal. Amennyiben az állatnak ismert problémája van (pl. néhány napja nem olyan jó az étvágya, vagy esetleg köhécsel időnként), akkor valószínűleg nem kaphat oltást. Ha otthon bármilyen panaszt észlel, kérjük, ne a védőoltásra kattintson, mert a betegségek kivizsgálása, kezelése több időt vehet igénybe.

Ha nem tudja biztosan, milyen védőoltás esedékes kedvencének, kollégáink örömmel segítenek előzetesen telefonon keresztül, vagy megérkezéskor személyesen is van lehetőség ennek megbeszélésére.

 

Általános vizsgálat, kezelés

Ha a kisállatnak valamilyen betegsége van, vagy eddig nem látott tünetek jelentkeznek nála, akkor ezt az időpontot kell választani. Minden újonnan fellépő probléma esetén szükség lehet  30 percre, ez alatt sor kerül a kórelőzmény részletes felvételére, az állat fizikális vizsgálatára, szükség esetén, az állatorvos döntése alapján vérvételre, röntgen vagy ultrahang vizsgálatra. Ilyenkor van lehetőség a részletes kezelési terv felállítására, megbeszélésére.

 

Kontroll vizsgálat

Ezt az időpontot kell választani, ha az állat már kezelés alatt áll rendelőnkben, és az állatorvos utasítása alapján vissza kell jönni az adott betegség ellenőrzésére, további kezelésre. Amennyiben másik rendelőben kezdték el az állat kezelését, akkor az Általános vizsgálat, kezelés lehetőséget érdemes választani, hogy állatorvosunk tájékozódni tudjon a kórelőzményről, előzetesen készült vizsgálatok eredményéről majd meg tudja vizsgálni az állatot és megbeszélje a kezelési tervet a tulajdonossal.

 

Orvoskozmetikai beavatkozás (karomvágás, bűzmirigy tisztítás)

Ha a kisállatának nincsen különösebb panasza, akkor kell ezt az időpontot bejelölni. Karomvágás, vagy egyszerű bűzmirigy tisztítás kényelmesen megoldható ez alatt a vizit alatt.. Ha az állat nem együttműködő (pl. nagyon harcias cica ébren egyáltalán nem hagyja a karomvágást), kérjük, jelezze telefonon kollégáinknak és megtaláljuk a megfelelő megoldást erre a helyzetre is! Amennyiben a bűzmirigy probléma még nem volt vizsgálva, vagy nem biztos benne, hogy csak az lesz a baj, akkor inkább egy „Általános vizsgálat” időpontot foglaljon!

 

Szívférgesség szűrés

Kutyák esetében ha az ebnek nincs semmi panasza, csak a szívférgesség-státuszára vagyunk kíváncsiak, akkor kell ezt az időpontot foglalni. A szűrés egy vérvételből áll, magába foglalja a gyorstesztet a felnőtt férgek kimutatására, valamint a mikroszkópos lárva kimutatást. Szívférgességről részletesen itt olvashat.

 

Ingyenes műtét előtti konzultáció

Amennyiben kedvencüket szeretnék ivartalanításra, tervezhető műtéti ellátásra vagy rutin fogászati beavatkozásra hozni rendelőnkbe, javasoljuk, hogy ezt megelőzően minden esetben vegyék igénybe a műtét előtti konzultációt. . Ennek során átbeszéljük a műtét előtti, illetve utáni teendőket, esetlegesen már felmerülő kérdéseket. Az altatást még biztonságosabbá teheti egy aktuális egészségügyi státuszt jelző vérlabor vizsgálat, szívférgesség státusz vizsgálat .Kérjük, amennyiben rendelkezik 1 hónapnál nem régebbi lelettel kedvence, hozzák magukkal a konzultációra, ha pedig szeretnének a vérvétel lehetőségével élni kérjük 6-8 órás koplalás után éhgyomorra érkezzen a négylábú páciens.

 

Műtét utáni kontroll, varratszedés

Ha rendelőnkben volt műtve az állat, és nincs probléma sem az általános állapotával, sem a műtéti sebbel, akkor kell ezt az időpontot foglalni. Ha műtét után az állat bágyadtabb, vagy a seben elváltozást észlelnek, akkor javasoljuk inkább a telefonos időpont egyeztetést, mely alapján el tudjuk bírálni, milyen hosszú lesz a kezelés.

 

Első vizit

Amikor új kiskedvenc érkezik a családba (kölyök, újonnan örökbefogadott állat), érdemes elhozni egy általános vizsgálatra. Első alkalommal általában védőoltást nem kap a kisállat, mert meg kell figyelni, hogyan viseli a környezetváltozást. Ilyenkor van lehetőség megbeszélni a féreghajtást, külső parazitamentesítést, későbbi oltásokat, beavatkozásokat. Általános etetési, gondozási kérdésekkel is bátran készüljenek, akár már előre is, sok későbbi, egészségügyi probléma így könnyebben megelőzhető.

 

Útlevél kiállítás

Ha a közeljövőben külföldre szeretnének utazni kevdencükkel, vagy csak a biztonság kedvéért szeretnének határátlépésre jogosító iratot, kérjük, ezt a lehetőséget válasszák. Az időpontra kérjük, hogy hozzák el az állat eddigi iratait és természetesen kevdenüket is.

 

Ingyenes fogászati szűrés

Fiatal állatoknál hasznos lehet a fogászati vizsgálat, ha nyomon szeretnénk követni, hogy a fogváltás maradéktalanul megtörtént-e, idősebb kedvencünknél a vizsgálat során kiderülhet, hogy van-e fogkövesség, mozgó fog vagy ínygyulladás. 

 

Ügyeleti ellátás

Vasárnap, áthelyezett pihenőnapokon, illetve ünnepnapokon ügyeleti nyitva tartás esetén kizárólag ez az időpont típus foglalható a beavatkozás jellegétől függetlenül, legyen az sürgősségi ellátás vagy oltás. Minden ellátás alapdíja, illetve a felmerülő gyógyszerköltség mellett 9000 Ft ügyeleti díjat számítunk fel. Ha az állat utókezelése zajlik a fent megadott napokon és előzetesen kollégánk már adott időpontot, akkor az ügyeleti díj nem terheli a tulajdonost.