Akciós szívférgesség szűrés a Rexben

 

                                                                                                         Hogyan történik a szűrés?

Rendelőnkben a szívférgesség szűrés részeként 3 vizsgálatot végzünk el. Először egy gyorsteszttel a kifejlett nőstény szívférgek által termelt specifikus anyagot tudjuk kimutatni, majd kétfajta mikroszkópos vizsgálattal ellenőrizzük, hogy vannak-e lárvák a kutya vérében. A vizsgálatokhoz mindössze 1 ml vérre van szükségünk. A vérvételre a kutyust nem szükséges éhgyomorra hozni, ez nem befolyásolja a vizsgálatok eredményét. A legtöbb kedvenc a beavatkozást nagyon jól viseli, ennek érdekében kollégáinkkedves szavakat, türelmet vagy hypoallergén jutalomfalatot is bevetnek:)

 

Mennyi ideig tart a szűrés?

A szűrés nagyjából 15 percet vesz igénybe. Ezen idő alatt a gyortesztet elvégezzük és előkészülünk a mikroszkópos vizsgálatok is. 

 

Hogyan tudom meg az eredményt?

A vizit végére a gyorsteszt eredményét a tulajdonossal közöljük, a mikroszkópos eredményekről pedig telefonon és emailben is értesítjük.

 

Negatív a teszt, akkor most hátradőlhetünk?

Nagy megkönnyebbülés, ha mind a három szűrés eredménye negatív, viszont érdemes mihamarabb megkezdeni a szívférgesség elleni megelőző készítmény adását, hogy a kedvező negatív szívférgesség státusz fenn is maradjon. Ehhez rendelőnk két típusú megelőző csomagot kínál, a részletekről kollégáink a szűrés alkalmával szívesen adnak tájékoztatást.

 

 

Pozitív a teszt, mi fog mos mi történni?

Ha a tesztek közül bármelyik pozitív lesz, akkor a kutyát további vizsgálatoknak kell alávetni és kezelni szükséges. Ennek lehetőségeiről dr Csereklye Nórával vagy dr Jerzsele Ákossal tudnak konzultációt kérni.

Pozitív teszteredmény mellett megelőlőzésre alkalmazott készítmények adása erősen ellenjavallt, mert használatuk után súlyos mellékhatások léphetnek fel. 

Az akciós szűrésre időpontot tudnak foglalni  weboldalunkon közvetlenül vagy telefonon

Az szűrés ára most 8000 Ft helyett 6000 Ft, mely tartalmazza a konzultáció díját, a vérvételt, a gyorstesztet és mikroszkópos vérvizsgálatokat is. Akciónk május 31-ig érvényes.