Éves, akciós szívférgesség kezelési csomag ajándék szűréssel

 

Rendelőnk szeretne maximális segítséget nyújtani abban, hogy kutyája szívférgesség megelőző kezelése egész évben sikeres és gördülékeny legyen. Ezért, ha 10 hónapra elegendő szívférgesség megelőzéshez szükséges tablettát vásárol nálunk, akkor 2 havi gyógyszert ajándékba adunk, az éves szívférgesség szűrést pedig ingyenesen elvégezzük!

 

Ki vehet részt az akcióban?

Az akcióban csak olyan kutyák vehetnek részt, akik fél évnél nem régebbi negatív szívférgesség szűréssel rendelkeznek, vagy bár a negatív eredményük régebbi, a szűrés dátumától kezdve folyamatosan, havonta részesültek szívférgességet megelőző kezelésben. Szintén részt vehetnek azok a kölyökkutyák, akik 7 hetesnél nem idősebb korban kezdték meg a szívférgesség ellenes készítmények szedését.

Az ajándék szűrést a vásárlástól számított egy éven belül lehetséges felhasználni, melyre időpontegyeztetés szükséges. 

Ha kutyája nem rendelkezik friss szívférgesség szűréssel, az első szűrést kedvezményesen, 8000 Ft-ért elvégezzük. A szűréshez bejelentkezés szükséges telefonon vagy időpontfoglaló alkalmazásunk segítségével.

 

Mi is az a szívférgesség?

A szívférgesség akkor alakul ki, ha a kutyát egy mikroszkopikus méretű szívféreg lárvákkal fertőzött szúnyog csípi meg. A szúnyog vérszívása során a lárvák bejutnak a kutya szövetei közé, majd a szövetekben és erekben vándorolva felnőtt férgekké fejlődnek. A nőstény férgek akár 25-30 cm hosszúra is megnőnek.  A tüdő nagy ereiben és a jobb szívfélben élősködnek, gyakran okozva tüdőbetegséget és szívelégtelenséget.

 

Honnan tudhatom, hogy a kutyám fertőzött?

Rendelőnkben a rutin szűrés részeként 3 vizsgálatot végzünk el. Egyrészt gyorsteszttel a kifejlett nőstény szívférgek által termelt specifikus anyagot tudjuk kimutatni, másrészt kétfajta mikroszkópos vizsgálattal ellenőrizzük, hogy vannak-e lárvák a kutya vérében. Ehhez mindössze  1 ml vérre van szükségünk. A tesztek csak akkor megbízhatók, ha a szívférgek már több, mint 6-7 hónaposak. Emiatt szükséges az első szűrés után 6-7 hónappal, majd utána évente megismételni a szűrővizsgálatot.

 

Miért kell évente szívférgesség szűrést végezni, ha kedvencem rendszeresen kapja a megelőző gyógyszert?

A szívférgesség kórokozójánál felmerül a rezisztencia kialakulásának lehetősége, mely eset igen ritka, de előfordul. Ismerve a tényt, hogy a betegség kórjóslata annál rosszabb, minél később kerül diagnosztizálásra, a rendszeres megelőző kezelés mellett is javasolt évente egyszer szűréssel meggyőződni kedvencünk szívférgesség- státuszáról.

 

Mikor érdemes vizsgálni?

A szívféreg lassú fejlődése miatt a 3 hónaposnál fiatalabb korban elkezdett szívféreg-megelőzés a legbiztonságosabb módszer, ebben az esetben 9-10 hónapos korban kell megbizonyosodni arról, hogy a kutya 3 hónapos kora előtt sem fertőződött meg. Ha ez nem történt meg vagy nem ismert, hogy a kutya kapott-e megelőző kezelést, minden 7 hónapos kort betöltött kutyát szükséges vizsgálni szívféreg-fertőzésre, mielőtt elkezdhetnénk a prevenciót. A szívférgesség megelőzésének hatékonyságát évente szükséges ellenőrizni. Ha a betegséget korai stádiumban sikerül diagnosztizálni, a kezelésnek kevesebb kockázata van és a kórjóslat is kedvezőbb.

 

 

Az akció visszavonásig érvényes.