Fogászati akciós csomag

Fogászati csomag

 

Ingyenes fogászati szűrővizsgálat

Az ingyenes vizsgálat magában foglal egy teljes körű fizikális vizsgálatot, különös tekintettel a szájüregre. Ennek során állatorvosaink értékelik a fogazat és az íny állapotát, fájdalmasságát, felmérik az esetleges fogkő mennyiségét, mozgó fogak jelenlétét, az esetleges bakteriális fertőzés súlyosságát. Ezt követően kollégánk javaslatot tehet az beavatkozást megelőző vizsgálatokra, melyek azt a cél szolgálják, hogy az altatás a lehető legkisebb kockázatú legyen. Ilyen lehet például a vérvizsgálat, röntgen vagy szívultrahang vizsgálat.

 

Szájhigiéniai beavatkozás

A beavatkozásra előzetesen egyeztetett időpontban szükséges érkezni. Ezt megelőzően a kutya vagy cica 12 órával nem ehet, folyadékot pedig 6 órával a beavatkozás előtt már nem fogyaszthat. A beavatkozás során sort kerítünk a fogkő eltávolítására, előzetes megbeszélés esetén a mozgó, és ezzel további problémákat előidéző mozgó fogak kihúzására. Az altatás során az állat állapotát folyamatosan monitorozzuk, szükség esetén antibiotikum-terápiában és infúziós kezelésben részesítjük.

A beavatkozás után kollégáink megbeszélik a tulajdonossal a további teendőket, különös tekintettel a fájdalomcsillapításra, továbbá dietetikai tanácsokkal is ellátják őket. Kiemelten kezeljük a megelőzés kérdését, állatorvosaink erre vonatkozóan is tesznek javaslatot.

 

Ingyenes kontroll a beavatkozás után

Ha kollégánk szükségesnek ítéli meg, akkor a beavatkozás utáni néhány napban kontrollra hívja vissza a beteget, ennek során egyeztetik a tulajdonossal a további teendőket.

Ajándék a fogkövesség megelőzéséhez

Az akciós csomagot igénybe vevő kutyusok gazdáit egy ujjra húzható fogkefével ajándékozzuk meg, mely fokozatos hozzászoktatás után nagy segítség lesz a fogkövesség kialakulásának megelőzésében. Macskák esetében fogkövességet megelőző jutalomfalattal kedveskedünk, melyet betegeinken teszteltünk, és még a legválogatósabb cicák is örömmel fogadták:)

A csomag ára 18.900 Ft, mely nem tartalmazza az állat altatásához felhasznált gyógyszerek mennyiségét. Az ár függ továbbá az állat fogazatának állapotától és az esetlegesen húzásra kerülő fogak számától. A pontos költségekről kollégáink az ingyenes vizsgálat során tudnak felvilágosítást adni.  A konzultáción való részvétel nem kötelezi a tulajdonost a beavatkozás elvégzésére.