Hírek

Járványügyi szigorítások

2021. március 09.

A COVID 19 vírus okozta járvány súlyosbodó harmadik hullámának küszöbén nyomatékosan kérünk mindenkit a következők betartására.

 

Tovább olvasom

Kutyák fülgyulladása

2021. január 30.

Kutyák esetében a külső hallójárat-gyulladás az egyik leggyakrabban diagnosztizált bőrgyógyászati megbetegedés. 

Tovább olvasom

Milyen időpontot foglaljak?

2021. január 21.

Sokszor nem könnyű a legmegfelelőbb lehetőséget választani az időpontfoglaló rendszerünkben, ezért készítettünk egy foglalási kisokost.

Ha továbbra sem biztos benne, hogy milyen időpontot kellene foglalnia kedvencének, vegye fel a kapcsolatot telefonon munkatársainkkal!

 

Tovább olvasom

Othaematoma- vérömleny a fülben

2021. január 13.

A kutyák és macskák „othaematoma” betegsége tulajdonképpen egy vérömleny a fül rétegei között. Régebb óta fennálló fülgyulladás következménye lehet, amikor az állat állandóan vakarja, rázza a fülét.

Tovább olvasom

Túlélési tippek szilveszterre

2020. december 27.

Mit tehetünk, hogy kedvenceinknek ne legyen rémálom a szilveszter éjszaka?

Néhány dologgal elviselhetőbbé tehetjük számukra a szilveszteri hangzavar okozta szorongást.

Tovább olvasom

Szaruhártyafekély- amikor kedvencünk lesz a zöld szemű szörnyeteg

2020. december 19.

Kutyák és macskák szaruhártya fekélye

 

Állatokban a leggyakoribb betegség a szaruhártya traumás eredetű sérülése, okozhatja  macskakarmolás, szembe kerülő különféle növényi részek, vagy egyéb idegen test, esetenként vegyi anyag is.

 

Tovább olvasom

Praktikus tanácsok kutya, macska vizeletgyűjtéshez

2020. november 22.

Az állatorvosi diagnosztikai munka során szükség lehet az állat vizeletének vizsgálatára is. Ez főleg belgyógyászati betegségek esetén merül fel (pl. cukorbetegség, veseelégtelenség), vagy időskori szűrővizsgálat során.

Tovább olvasom

Kedvenceink cukorbetegsége

2020. november 18.

Az emberek között is egyre gyakoribb cukorbetegség, vagy diabétesz sajnos házi kedvenceinket sem kerüli el. Manapság egyre több kutya, macska és vadászgörény szenved a cukorbetegségben

Tovább olvasom

Vérnyomásmérés kisállatokban

2020. november 12.

Új diagnosztikai szolgáltatással bővült rendelőnk palettája. 

Az emberekhez hasonlóan kutyában és macskában is előfordul magas vérnyomás (hipertónia vagy hipertenzió). Az erre hajlamosító legfontosabb okok a vesebetegségek, illetve hormonális megbetegedések (pl. pajzsmirigy-túlműködés, cukorbetegség, Cushing-kór), valamint egyes gyógyszerek.

Tovább olvasom

Macskák fertőző hashártya gyulladása

2020. november 06.

A fertőző hashártyagyulladás egy vírusos macskabetegség, melyet a macska coronavírus (FCoV) egy meghatározott törzse okoz. A macska coronavírus legtöbb törzse nem okoz súlyos betegséget, a bélcsatornában a bélhámsejtekben szaporodik, ritkán enyhe hasmenéses tüneteket okozva.

Tovább olvasom

Sebvédelem

2020. november 05.

Ha a kutyát vagy cicát valamilyen okból műteni kell, természetesen minden gazdi aggódik. A beavatkozás előtt is különös odafigyelés lehet szükséges, de a lábadozás során ez még nagyobb jelentőséggel bír. 

Tovább olvasom

Mérgező fájdalomcsillapítók

2020. november 04.

Minden háztartásban megtalálhatóak az embereknek készült alapvető gyógyszerek, vitaminok, táplálék kiegészítők. A társállatként tartott kutyák, macskák meglepően gyakran juthatnak hozzájuk, saját falánkságuk, illetve a gazdi tájékozatlansága miatt. 

Tovább olvasom