Milyen időpontot foglaljak?

Sokszor nem könnyű a legmegfelelőbb lehetőséget választani az időpontfoglaló rendszerünkben, ezért készítettünk egy foglalási kisokost.  Kérjük, alaposan olvassa el az alábbi tájékoztatót! 

Ha továbbra sem biztos benne, hogy milyen időpontot kellene foglalnia kedvencének, vegye fel a kapcsolatot telefonon munkatársainkkal!

Ha az adott problémának vagy kért ellátásnak megfelelő időpontot választja ki, akkor a rendelőben is célzottan tudunk készülni a kisállat ellátására, és kisebb eséllyel alakul ki torlódás, várakozás.

 

Mikor szükséges időpontot egyeztetni?

Nem szükséges időpontot egyeztetni, ha valaki csak gyógyszerért érkezik (állat vizsgálata nélkül, orvosi konzultáció nélkül), vagy ha tápot, egyéb kiegészítőket szeretne vásárolni. Ebben az esetben pici türelmet kérünk, amint asszisztens kollégánk szabaddá válik, azonnal segíteni fog. Vényköteles gyógyszert csak saját, rendelőnkben  kezelt betegnek vagy vény ellenében tudunk kiadni. 

Sürgős, életet veszélyeztető esetben nem kell időpontot foglalni, azonnal indulni kell az állattal.  Segítséget jelent, ha induláskor telefonon jelzik a rendelőbe, hogy sürgős esettel érkeznek, így fel tudunk készülni a fogadásra és elsősegélynyújtásra. Sürgős eset például: baleset, friss sérülés, súlyos vérzés, fulladás, hőguta, elhúzódó ellés, eszméletvesztés, görcsroham.

 

Védőoltás

Akkor szükséges ezt a lehetőséget választani, ha a kisállatnak esedékes az aktuális védőoltása. Az oltás beadásának feltétele, hogy az állat egészséges legyen, ezért ez az időpont egy rövid fizikális vizsgálatot is magában foglal. Amennyiben az állatnak ismert problémája van (pl. néhány napja nem olyan jó az étvágya, vagy esetleg köhécsel időnként), akkor valószínűleg nem kaphat oltást. Ha otthon bármi panaszt észlel, kérjük, ne a védőoltásra kattintson, mert a betegségek kivizsgálása, kezelése több időt vehet igénybe.

Ha nem tudja biztosan, milyen védőoltás esedékes kedvencének, kollégáink örömmel segítenek előzetesen telefonon keresztül, vagy megérkezéskor személyesen is van lehetőség ennek megbeszélésére

 

Általános vizsgálat, kezelés

Ha a kisállatnak valamilyen betegsége van, vagy eddig nem látott tüneteket produkál, akkor ezt az időpontot kell választani. Minden újonnan fellépő probléma esetén szükség lehet legalább  fél óra időtartamra, ez alatt sor kerül a kórelőzmény részletes felvételére, az állat fizikális vizsgálatára, szükség esetén, az állatorvos döntése alapján vérvételre, röntgen vizsgálatra. Ilyenkor van lehetőség a részletes kezelési terv felállítására, megbeszélésére.

 

Kontroll vizsgálat

Ezt az időpontot kell választani, ha az állat már kezelés alatt áll rendelőnkben, és az állatorvos utasítása alapján vissza kell jönni az adott betegség ellenőrzésére, további kezelésre. Amennyiben másik rendelőben kezdték el az állat kezelését, akkor az Általános vizsgálat, kezelés lehetőséget érdemes választani, hogy állatorvosunk tájékozódni tudjon a kórelőzményről, előzetesen készült vizsgálatok eredményéről majd meg tudja vizsgálni az állatot és megbeszélje a kezelési tervet a tulajdonossal.

 

Orvoskozmetikai beavatkozás (karomvágás, bűzmirigy tisztítás)

Ha a kisállatának nincsen különösebb panasza, akkor kell ezt az időpontot bejelölni. Karomvágás, vagy egyszerű bűzmirigy tisztítás kényelmesen megoldható ez alatt a vizit alatt.. Ha az állat nem együttműködő (pl. nagyon harcias cica ébren egyáltalán nem hagyja a karomvágást), kérjük, jelezze telefonon kollégáinknak és megtaláljuk a megfelelő megoldást erre a helyzetre is! Amennyiben a bűzmirigy probléma még nem volt vizsgálva, vagy nem biztos benne, hogy csak az lesz a baj, akkor inkább egy „Általános vizsgálat” időpontot foglaljon!

 

Szívférgesség szűrés

Kutyák esetében ha az ebnek nincs semmi panasza, csak a szívférgesség-státuszára vagyunk kíváncsiak, akkor kell ezt az időpontot foglalni. A szűrés egy vérvételből áll, magába foglalja a gyorstesztet a felnőtt férgek kimutatására, valamint a mikroszkópos lárva kimutatást. Szívférgességről részletesen itt olvashat.

 

Lelet megbeszélés

Ha az állat már kezelés alatt áll rendelőnkben, és szükség van a leletek értelmezésére személyesen, akkor javasoljuk ezt az időpontot. Ilyen esetekben az állat, ha nincs rosszul, nem szükséges elhozni. Ha viszont a kis kedvenc vizsgálatra, kezelésre szorul, inkább a „Kontroll vizsgálat”-ot kell választani, és azzal együtt sor kerül majd a korábbi leletek átbeszélésére. Lehetőség van még telefonos konzultációra is. Ha az állatorvos éppen nem tud telefonhoz jönni, kollégáink felveszik a gazdi adatait és legkésőbb a rendelés végeztével visszahívjuk!

 

Műtét előtti konzultáció

Amennyiben kedvencüket szeretnék ivartalanításra, tervezhető műtéti ellátásra vagy rutin fogászati beavatkozásra hozni rendelőnkbe, mivel ezek altatással járó beavatkozások, minden esetben javasolunk egy rövid rendelői vizitet. Ennek során átbeszéljük a műtét előtti, illetve utáni teendőket, esetlegesen már felmerülő kérdéseket. Az altatást még biztonságosabbá teheti egy aktuális egészségügyi státuszt jelző vérlabor vizsgálat.. Kérjük, amennyiben rendelkezik 1 hónapnál nem régebbi lelettel kedvence, hozzák magukkal a konzultációra, ha pedig szeretnének a vérvétel lehetőségével élni kérjük 6-8 órás koplalás után éhgyomorra érkezzen a négylábú páciens.

 

Műtét utáni kontroll, varratszedés

Ha rendelőnkben volt műtve az állat, és nincs probléma sem az általános állapotával, sem a műtéti sebbel, akkor kell ezt az időpontot foglalni. Ha műtét után az állat bágyadtabb, vagy a seb csúnyább, akkor javasoljuk inkább a telefonos időpont egyeztetést, mely alapján el tudjuk bírálni, milyen hosszú lesz a kezelés!

 

Első vizit

Amikor új kiskedvenc érkezik a családba (kölyök, újonnan örökbefogadott állat), érdemes elhozni egy általános vizsgálatra. Első alkalommal általában védőoltást nem kap a kisállat, mert meg kell figyelni, hogyan viseli a környezetváltozást. Ilyenkor van lehetőség megbeszélni a féreghajtást, külső parazitamentesítést, későbbi oltásokat, beavatkozásokat. Általános etetési, gondozási kérdésekkel is bátran készüljenek, akár már előre is, sok későbbi, egészségügyi probléma így könnyebben megelőzhető.

 

Téli akciós állapotfelmérés

Az akció keretén belül február 15.-ig kedvezményesen vizsgáljuk át a kutyákat, cicákat. Abban az esetben él a kedvezmény, ha aktuálisan nincs új panasz az állattal (régóta fennálló, kezelt betegség, mint például szívbetegség, vesebetegség, allergia nem tartozik ide). Az ár tartalmazza a részletes fizikális vizsgálatot, vér- és vizeletvizsgálatot, ezek eredményeinek konzultációját, táplálási tanácsadást, szükség esetén karomvágást és bűzmirigy tisztítást, valamint ajándék immunerősítőt. Ha az állat valamilyen nyilvánvaló betegségre utaló tüneteket mutat, abban az esetben nem tudjuk érvényesíteni a kedvezményt!

 

Ügyeleti ellátás

Vasárnap, áthelyezett pihenőnapokon, illetve ünnepnapokon ügyeleti nyitva tartás esetén kizárólag ez az időpont típus foglalható a beavatkozás jellegétől függetlenül, legyen az sürgősségi ellátás vagy oltás. Minden ellátás alapdíja, illetve a felmerülő gyógyszerköltség mellett 4900 Ft ügyeleti díjat számítunk fel.