Rendelőink

1046 Lakkozó u. 13
Tel: (+36-1) 380-7861
H-P: 8-12, 16-20
SZ-V: 9-12
1046 Székes u. 1
Tel: (+36-1) 230-3940
H-P: 13-18
Patika és gazdibolt
1046 Székes u. 1
Tel: (+36-1) 230-3940
H-P: 10-18

AHOL A SZURI CSAK MURI
Nehéz kezdetek
Lassan negyed század telt el azóta, hogy friss diplomás állatorvosként Káposztámegyeren kezdtem el dolgozni. Az első rendelőnk akkora volt, hogy egy nagyobb testű kutya csak átlósan fért el a váróban.
Mégis mérhetetlen boldogsággal töltött el a gazdikkal és csillogó szemű kedvenceikkel való újabb és újabb találkozás. Ez a felismerés végképp meggyőzött arról, hogy ezt a hivatást nekem találták ki.
Azóta már két tágas rendelőnk van kisállatpatikával és gazdibolttal, de a gazdikhoz és négylábú családtagjaikhoz fűződő kapcsolatunk mit sem változott. És ezt nyugodtan mondhatom "királyi többesben", hisz' a praxisunkban dolgozó munkatársak kiválasztásakor a legfőbb szempont a szakmai felkészültségen túl az empátiás készség volt.
A siker titka
Hiszünk abban, hogy állatorvosi munkánk sikerének legfőbb záloga a gazdival és kedvencével való személyes kapcsolat kialakítása. Nem hiszünk a "futószalag-szerű rohammunkában", hisz' így sosem nyerhetjük meg a négylábú pácienseink barátságát, és nem jut idő a körültekintő megelőző-, diagnosztikai-, és gyógyító munkára sem.
Arra is törekszünk, hogy rendelőink ügyfelei mindig ugyanazzal a személyzettel találkozzanak, csak így biztosítható a folyamatos és személyes kapcsolattartás, és ezt a gazdik tartós bizalmukkal hálálják meg. Meggyőződésünk szerint valamennyi állatnak joga van az egészséges élethez, ezért legfőbb missziónk a legkorszerűbb betegségmegelőzés és szakszerű állatorvosi ellátás biztosítása.
Természetesen mindehhez a szakmaifelkészültségen túl a kiegészítő vizsgálatok elvégzéséhez szükséges kitejedt műszerparkra is szükség van.
Technikai háttér
Rendelőink technikai felszereltsége lehetővé teszi, hogy az állatorvosi praxisban alkalmazott diagnosztikai módszerek (műszeres és laboratóriumi vizsgálatok) túlnyomó többségét helyben alkalmazzuk a kivizsgálások során. Számos műszeres vizsgálatot a kezelőben és a váróban elhelyezett monitorok révén a gazdi is figyelemmel kísérheti.
Néhány éve vásárolt japán gyártmányú röntgenberendezésünk rendkívüli segítséget jelent az ortopédiai és belgyógyászati diagnosztikai munkában. Ultrahang készülékünknek leggyakrabban a vemhességdiagnosztika, valamint belgyógyászati elváltozások feltérképezése során vesszük hasznát. Mikroszkópos vizsgálatra leginkább a bőrgyógyászati oknyomozás és egyéb minták parazitológiai kontrollja során kerül sor.
Az allergológiai felderítő munkában az intradermális tesztet immár tizenöt esztendeje a napi rutin szintjén alkalmazzuk. A kardiológiai betegek vizsgálatát számítógépes EKG berendezéssel végezzük.
Lakkozó utcai rendelőnk laboratóriumában szinte minden vizsgálatot el tudunk végezni. A rutin véranalízis (vérkép és biokémiai paraméterek vizsgálata) mellett számos gyorsteszt (macska leukémia, macska AIDS, parvovírus, stb) és vizeletvizsgálatra alkalmas technika is rendelkezésünkre áll.
Specialitásunk a bőrgyógyászat
A társállatok bőrbetegségeinek egyre gyakoribb előfordulása nem csupán a gazdik és kedvenceik életét keseríti meg, hanem azok felismerése és sikeres gyógykezelése gyakran az állatorvos számára is komoly kihívást jelent. Ha például egy kis kedvenc vakaródzik, hullik a szőre, korpás, sebes a bőre, gyakran nem is olyan egyszerű kideríteni az okát.
A bőrbetegségek diagnosztikájának és gyógykezelési lehetőségeinek végeláthatatlan útvesztőjében, jobb ha a kedves gazdi szakemberre bízza kedvencét. Ennek jegyében közel két évtizede indítottuk el bőrgyógyászati szakrendelésünket, melyre számos fővárosi és vidéki állatorvos kolléga is küld pácienseket. Ezt a szolgáltatásunkat előzetes egyeztetés alapján a hét valamennyi napján igénybe vehetik, és havonta egy alkalommal hétvégi kivizsgálás lehetőségét biztosítjuk.
Gazdi képzés
Rendelőnk megalapítása óta nagy hagsúlyt fektetünk a tulajdonos tájékoztatásra és gazdiképzésre az Újpesti Közösségi Televízióban, az írott és elektronikus médiában, és rendelőink közösségi oldalain. Havi rendszerességgel jelentkező hírlevelünk a a teljesen megújult honlapunkon Webdoktor rovata, valamint honlapunkba épített chat szolgáltatásunk ugyancsak a kedves gazdik szakszerű felvilágosítását szolgálja.
Dr. Király Péter
Vezető állatorvos